+34 693 615 904

senteradaviu@gmail.com

Senterada viu

BLOG

Home Treballs comunitàris
Treballs comunitàris

Treballs comunitàris

Els caps de setmana del mes de febrer hem quedat tots els veïns i veïnes per fer treballs comunitaris per començar a posar en funcionament els horts.


Primerament hem recollit les fulles i restes de poda del poble, les quals triturarem i ens serviran per fer els encoixinats de l’horta ecològica. 
Benefici de l’encoixinat a l’horta :
- Evita la pèrdua d’aigua en superfície per evaporació, es conserva millor la humitat i reduïm la despesa d’aigua de reg. 
- Suavitza la temperatura del sòl; a l'hivern augmenta la temperatura i a l’estiu la disminueix. En conservar-se millor la temperatura s’afavoreix una activitat més constant i homogènia al sòl. 
- Evita la incidència directa de la radiació ultraviolada del sol que podria destruir compostos orgànics i afectar els processos de transformació d’aquests. 
- Evita la compactació del sòl. 
- Disminueix l’acció del vent que podria assecar el terra en poc temps. 
- Limita el creixement d’herbes no desitjades. Les llavors queden a una certa profunditat i en germinar no arriben a veure la llum, aleshores el creixement no prospera i l’herba es mor.
 - La seva descomposició va enriquint el sòl en humus i nutrients. 
Posteriorment hem netejat els horts de maleses i arbres i els hem deixat preparats per començar-hi a fer els bancals de cultiu.